середа, 02 липня 2008 09:56

Лужков виділить Криму 34$ млн

Лужков виділить Криму 34$ млн

Мер Москви Юрій Лужков розпорядився виділити більше 34 мільйонів доларів на програму підтримки співвітчизників за кордоном в 2009-2011 роках, пише 2 липня газета "Комерсант". Мер підкреслив, що необхідно підсилити підтримку росіян, що проживають в Україні і в Криму.

Лужков також заявив, що Росії слід розірвати договір про дружбу і співпрацю з Україною. Він пояснив необхідність такого кроку тим, що власті України "видавлюють російську мову зі своєї країни". Лужков зізнався, що відчуває "інтелектуальний удар", коли бачить відношення українських властей до російської мови.

Після раніше зроблених заяв Лужковим про необхідність передати Севастополь Росії мер став персоною нон-грата в Україні. На початку червня Державною думою Росії  було прийнято ухвалу з пропозицією розглянути питання про розірвання договору про дружбу, якщо Україна отримає План дій з членства в НАТО.

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Лужков виділить Криму 34$ млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі