понеділок, 04 січня 2021 12:24

Лукашенко планував замовити вбивство Шеремета

Лукашенко планував замовити вбивство Шеремета
Лукашенко та білоруське КДБ планували вбивства політичних опонентів та намагались прикрити все нещасними випадками. Фото: belta.by

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і Комітет державної безпеки Білорусі планували вбивства політичних опонентів.

Про це повідомило брюссельське видання EUObserver.

У мережі опублікували записи розмов, які відбулись 2012 року. Один із голосів схожий на голос тодішнього голови КДБ Вадима Зайцева.

Лукашенко тоді виділив на ліквідацію начальника слідчого ізолятора №1 Олега Алкаєва в Мінську, колишнього командира бригади спецназу Володимира Барадача і ексвиконувача обов'язків начальника відділу по боротьбі з корупцією В'ячеслава Дудкіна близько $1,5 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі тривають репресії

Планувалось інсценувати нещасні випадки або самогубства.

За словами брюссельських журналістів, Лукашенко також планував вбивство журналіста Павла Шеремета. Його хотіли підірвати за допомогою бомби.

"Ми маємо працювати над Шереметом, він справжній головний біль. Президент Лукашенко очікує на ці операції", – сказав Зайцев на записі від 2012 року.

За словами Зайцева, для Лукашенка було важливо, щоб "ніхто не подумав на КДБ".

Поліція отримала в розпорядження інформацію щодо можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко планував замовити вбивство Шеремета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі