пʼятниця, 18 червня 2021 11:49

Літак "кухаря Путіна" стоїть в аеропорту Берліна, попри санкції ЄС

Літак "кухаря Путіна" стоїть в аеропорту Берліна, попри санкції ЄС
Літак Євгена Пригожина стоїть в Берліні попри санкції США та ЄС. Фото: dw.com

Приватний літак "кухаря Путіна" Євгенія Пригожина стоїть на обслуговуванні в аеропорту Берліна, попри санкції США та Євросоюзу.

Літак знайшли журналісти видання Bild.

З 15 жовтня 2020 року Пригожин перебуває в санкційному списку США та ЄС. Це означає, що в нього немає права в'їжджати до Євросоюзу. Його активи також заблоковані в ЄС.

Проте один із його активів, приватний літак Hawker 800XP вартістю €2 млн, прилетів із Санкт-Петербурга до Берліна за два тижні після набуття санкціями чинності. З того часу він стоїть у німецькому аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За позовом "кухаря" Путіна: у Росії арештували квартиру та рахунки Навального

Приватний літак знайшли перед ангаром компанії Beechcraft Berlin Aviation. Вони займаються ремонтом та обслуговуванням суден.

У грудні 2019-го Пригожин придбав літак через підставну компанію в Литві. Він зареєстрував судно в маленькій країні Сан-Марино, в якій немає аеропорту. За словами експертів, літак базувався в Санкт-Петербурзі й належить компанії під назвою Clubgroup Ltd.

Літак використовувався для польотів до Сирії, Лівії та восьми африканських країн. У цих країнах приватна армія "Вагнера" за дорученням російського керівництва проводить дестабілізаційні операції проти місцевих органів влади або допомагає проросійським режимам.

Федеральне бюро розслідувань оголосило в розшук "кухаря" президента РФ Володимира Путіна Євгена Пригожина за втручання у вибори США.

Зараз ви читаєте новину «Літак "кухаря Путіна" стоїть в аеропорту Берліна, попри санкції ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі