середа, 04 серпня 2021 09:53

Лісові пожежі знищили десятки будинків, семеро людей у лікарні
18

У Греції вирують пожежі на тлі найсильнішої за останні 30 років хвилі спеки. Рятувальники борються з 81 лісовою пожежею, згоріли десятки будинків, семеро осіб госпіталізували з проблемами дихання.

У вівторок вогонь безконтрольно перекинувся на північ від Афін, повідомляє Reuters. Жителів передмість Варимпопі, Адамес і Фракомакедонес евакуювали. З настанням ночі понад 500 пожежників за допомогою дев'яти вертольотів, семи літаків та 305 поліцейських гасили пожежу в густій рослинності та на нижніх схилах гори Парніта.

"Це важкий день для країни. Через екстремальні погодні умови за останню добу одночасно виникло 81 займання", - заявив заступник міністра цивільного захисту Нікоса Хардаліаса.

Фото: Reuters

Протягом останніх днів температура в Греції перевищила позначку +45°C, а вітри роздули лісові пожежі в різних районах. Уряд країни вивозить цінності з колишнього королівського маєтку в Татой, а служба цивільного захисту наказала жителям Олімпійського села покинути свої будинки. Жителі мають змогу зупинятися в певних готелях коштом держави.

У результаті пожежі пошкоджень зазнала енергосистема столичного регіону. Змістився графік роботи поїздів, а частину національних автомагістралей перекрили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна курортна країна опинилася у вогні - пожежі дісталися до будинків

З 28 липня у Греції спалахнули десятки лісових пожеж. Більшість із них вдалося загасити на початковій стадії. Вогонь накрив населені пункти Стаматов і Родополи. Через пожежу в районі Актіо, біля Амбракійської затоки, з міркувань обережності евакуювали населений пункт Драймос.

Зараз ви читаєте новину «Лісові пожежі знищили десятки будинків, семеро людей у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі