неділя, 13 червня 2021 21:45

Лідери G7 назвали головні пріоритети для розвитку світу

Лідери G7 назвали головні пріоритети для розвитку світу
Перший пріоритет - зупинити пандемію і підготуватися до майбутнього. Фото: Reuters

Лідери держав Великої сімки на триденному саміті в Британії визначили шість пріоритетів, які ляжуть в основу їх спільних глобальних дій для забезпечення процвітання планети. Пріоритети описані в схваленому ком'юніке, текст якого був оприлюднений у неділю, 13 червня.

Перший пріоритет - зупинити пандемію і підготуватися до майбутнього, активізувавши міжнародні зусилля, щоб вакцинувати весь світ. G7 має на меті надати якомога більше безпечних вакцин якомога більшій кількості людей.

Другий пріоритет - пожвавлення економіки. Його лідери G7 хочуть реалізувати, впроваджуючи плани із відновлення економіки, засновані на підтримці в розмірі 12 трильйонів доларів, виділених під час пандемії. Основна мета - сприяти економічному зростанню в майбутньому, з планами, які створюють робочі місця, інвестують в інфраструктуру, стимулюють інновації, підтримують людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: G7 погодила розподілення ковід-вакцин між бідними країнами - Маркель назвала кількість

Третій пріоритет - забезпечити майбутнє процвітання, виступаючи за більш вільну і справедливу торгівлю в рамках реформованої торгової системи, більш стійку глобальну економіку і більш справедливу глобальну податкову систему.

Четвертий пріоритет - захистити планету, підтримуючи зелену революцію, яка створює робочі місця, скорочує викиди і прагне обмежити підвищення глобальної температури до 1,5 градуса. П'ятий пріоритет - зміцнити партнерські відносини з іншими країнами по всьому світу. Шостий пріоритет - сприймати свої цінності як міцну основу успіху в світі, який постійно змінюється.

Раніше лідери держав "Великої сімки" звернулись з вимогами до Росії щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Лідери G7 назвали головні пріоритети для розвитку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі