четвер, 15 березня 2018 12:09

Лавров проанонсував депортацію британських дипломатів

Лавров проанонсував депортацію британських дипломатів

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ депортує британських дипломатів. Це стане відповіддю на депортацію 23 російських дипломатів із Британії.

Ні точної кількості представників дипвідомств, ні терміну депортації Лавров не озвучив, повідомляє "Медуза".

Подробиці оголосить після того, як повідомить їх Лондону, пояснив Лавров.

Звинувачення в отруєнні Скрипаля назвав голослівними, безпідставними і хамськими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вимагає доказів своєї провини в отруєнні Скрипаля

Російська Федерація несе відповідальність за отруєння в Солсбері, вона не виконує Міжнародну конвенцію ООН про заборону використання хімічної зброї та порушує Статут ООН. Про це заявив представник Великої Британії в Раді безпеки ООН Джонатан Аллен під час екстреного засідання в зв'язку з отруєнням у Солсбері 14 березня.

Тоді ж посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що США вважають Росію винною в скоєнні злочину, що стосується використання хімічної зброї на території Великої Британії.

Лондон вимагає депортувати з Великої Британії 23 російських дипломатів. На збори їм дають тиждень. Такі заходи на довгі роки підірвуть діяльність російської розвідки в Сполученому Королівстві. Про це під час виступу в парламенті оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей. Велика Британія також припинила всі двосторонні контакти з Росією. Зокрема, Сполучене Королівство відкликало запрошення міністрові закордонних справ Росії Сергію Лаврову відвідати Лондон.

Зараз ви читаєте новину «Лавров проанонсував депортацію британських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі