середа, 29 листопада 2017 13:01

Лапландію шокував секс-скандал із дитячим насильством

Лапландію шокував секс-скандал із дитячим насильством
11 мешканців Тисфьорду, членів общини в Лапландії, заявили у поліцію про те, що вони зазнали нападу. Фото: vsitury.com.ua

У Норвегії в селищі Тисфьорд проживають майже 2 тис. осіб. Поліція зафіксувала там 151 випадок сексуального насильства, 43 з яких - зґвалтування. Злочини вчинені й проти дітей віком від 4 років, зазначають.

Про це інформує Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарлі Шина звинуватили в розбещенні 13-річного

Як стало відомо, 11 жителів Тисфьорду, членів громади в Лапландії, заявили в поліцію про те, що вони зазнали нападу. Після того почалося розслідування, з якого виплило, що в цьому краї ще 1953 року почалися з'являтися факти про сексуальне насилля. Однак багато справ зникли або знищені, адже минуло занадто багато часу.

Правоохоронцям вдалося з'ясувати, що жертвами насильства стали 82 особи, серед яких діти від 4 років, а також особи похилого віку до 75 років. Наразі повідомляють про 92 підозрюваних. Більшість із них є корінними представниками народності саамів. Також додають, що велика кількість підозрюваних належать до релігійної течії лестадіанства, тобто консервативного лютеранства. Проте серед причин нападів поліція не вбачає етнічну чи релігійну приналежність.

Проблема полягає ще й у тому, що релігійні і традиційні механізми у спільноті зовсім не сприяють розслідуванню, а лише блокують його. Дехто із постраждалих, наприклад, замість того, щоб заявити в поліцію, підуть сповідатися до церкви.

40-річна заміжня викладачка із Колумбії погрожувала учням "завалити" на екзамені, якщо вони не займуться з нею сексом.

Зараз ви читаєте новину «Лапландію шокував секс-скандал із дитячим насильством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі