понеділок, 26 жовтня 2020 18:45

Купівельна спроможність українців найменша в Європі

Купівельна спроможність українців найменша в Європі
Один із замків у Ліхтенштейні, найбагатшій країні Європи / Wikipedia

Німецький інститут ринкових досліджень GfK опублікував рейтинг купівельної спроможності в країнах Європи в 2020-му.

Україна в рейтингу опинилася на останній позиції. На першому місці – Ліхтенштейн. Про це пише польське видання Gazeta.pl.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці шукають роботу за кордоном

Купівельна спроможність - реальна вартість грошей. Визначає кількість товарів і послуг, які можна придбати за певну грошову одиницю. Середня купівельна спроможність жителів Європи в 2020-му - 13894 євро. Найбільша в Ліхтенштейні - 64 240 євро. Це в 37 разів більше за купівельну спроможність в Україні - 1703 євро.

Купівельна спроможність у Європі на душу населення в 2020-му знизилася на 5,3%. Головним чином через епідемію COVID-19 та її економічні наслідки.

До трійки лідерів рейтингу, як і минулого року, увійшли Швейцарія і Люксембург. Швейцарці отримують в рік - 41998 євро на душу населення, що втричі перевищує середній показник по Європі. Люксембуржці - 34119 євро.

До топ-10 увійшли також Ісландія, Норвегія, Данія, Австрія, Німеччина, Ірландія і Швеція.

Рейтинг базується на статистичних значеннях щодо суми доходу, податків та соціальних виплат, а також на звітах і прогнозах фінансових установ.

Зараз ви читаєте новину «Купівельна спроможність українців найменша в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі