неділя, 12 липня 2020 14:48

Кремль заявив про готовність до виходу України з Мінських угод

Кремль заявив про готовність до виходу України з Мінських угод
Путін попередив Україну про необдуманість виходу з мінських угод. Фото: ya62.ru

Росія готова до виходу України з Мінських угод. При цьому заявляє, що створити нову базу для врегулювання буде складно

Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає агентство ТАСС.

"У такому випадку на милування нема силування. Але подібний крок України очевидно не сподобається ні Берліну, ні Парижу, ні Москві. Якщо таке станеться, ми втратимо будь-яку базу, на основі якої вибудовуємо переговорний процес. Тоді створити нову базу у вигляді нового документа буде надзвичайно складно", - сказав прес-секретар Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не час догматично чіплятися за Мінські домовленості" — Резніков

Для вироблення альтернативного документа буде необхідний діалог з представниками невизнаних самопроголошених республік. Київ відмовляється від цього діалогу.

Журналіст, член ТКГ з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Денис Казанський сказав, що ситуація з Донбасом — це тупик, і ніякого проблиску надії на саміті в нормандському форматі наприкінці 2019-го року не було.

Він заявив, що обов'язок України вносити в свою Конституцію особливий статус захопленої росіянами частини Донбасу в тексті других Мінських угод не прописаний.

Зараз ви читаєте новину «Кремль заявив про готовність до виходу України з Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі