пʼятниця, 25 червня 2021 07:34

Країною пронісся смертоносний торнадо: фото та відео
7

Чехією пронісся потужний торнадо. Унаслідок негоди постраждали щонайменше 150 людей, є загиблі.

У Південноморавському регіоні рятувальники оголосили надзвичайну ситуацію, передає видання České Noviny. Найбільших руйнувань зазнали міста Бржецлав і Годонін.

"За різними оцінками, загалом постраждали від 150 до 200 осіб. Кількість загиблих уточнюють рятувальні служби. Людей досі дістають з-під завалів зруйнованих будинків. Через торнадо дерева падали на будинки, автомобілі та перехожих. Потужний вітер перекидав автівки та автобуси", - йдеться у повідомленні.

Фото: Reuters

Негода зруйнувала половину села Грушки, де від будинків лишилися лише стіни. Сильних руйнувань зазнали ще сім сіл. Чеська армія перекрила зону стихійного лиха, внаслідок якого знеструмленими залишаються понад 30 тис. будинків.

Метеоролог Міхал Чак назвав торнадо одним з найсильніших, які спостерігалися в Чехії останнім часом. Швидкість вітру розвивалася до 418 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілот планера зіткнувся з торнадо: це потрапило на відео

Центральне китайське місто Ухань провінції Хубей вразили два торнадо. У результаті 12 людей загинули, сотні поранених, зруйновані будинки та майно.

Зараз ви читаєте новину «Країною пронісся смертоносний торнадо: фото та відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі