пʼятниця, 14 грудня 2018 16:28

"Країна скочується у мракобісся" - Каспаров розповів про настрої росіян

"Країна скочується у мракобісся" - Каспаров розповів про настрої росіян
Опозиційна демонстрація в Москві. Фото: snob.ru

Росіяни відчули наслідки війни, яку веде президент РФ Володимир Путін, на власній кишені. І їм починає це не подобатися.

Про це написав російський опозиціонер Гаррі Каспаров у блозі на Obozrevatel.

"Через санкції грошей на все вже не вистачає. Щоб підтримувати внутрішньоелітний світ і своїх найближчих спільників, Путін має забирати гроші із соціальної сфери. І росіяни, нарешті, розуміють, що саме їм доводиться платити за путінські авантюри. Хоча так, добре було взяти Крим, ми стали крутими, виглядаємо сильнішими і піднімаємося із колін. Але раптом до населення доходить, що конфронтація із Заходом б'є по їхньому рівню життя. А з цим вже ніхто не згоден", - написав Каспаров.

За словами політика, існуюча чітка межа між російською владою та суспільством вже почала розмиватися.

"Якщо раніше люди не звертали уваги на втрату громадянських свобод, політичні баталії, то тепер все це прийшло до будинку кожного росіянина. Силовий блок влади і бюрократія у цілому розрослися настільки жахливо, що почали влазити у приватне життя кожного. Мало того, вони відверто нишпорять по кишенях людей і обмежують соціальні виплати. Жити звичайним росіянам стає важко. Країна скочується у відверту архаїку, мракобісся, і це теж, мені здається, людям не подобається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам подали інформацію про смерть Порошенка

Європейський союз вирішив продовжити на наступні півроку економічні санкції проти Російської Федерації.

За словами президента Європейської ради Дональда Туска, таке рішення обумовлене тим, що у виконанні Мінських угод немає прогресу.

Зараз ви читаєте новину «"Країна скочується у мракобісся" - Каспаров розповів про настрої росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі