пʼятниця, 04 грудня 2020 15:23

Кращий вчитель 2020 року виграв $1 млн й розділив гроші з конкурентами

Кращий вчитель 2020 року виграв $1 млн й розділив гроші з конкурентами
На літніх канікулах він збирає понад 16 тис. вчителів зі всього індійського штату Махараштра, аби навчити їх цифрових технологій. Фото: pixabay.com

Сільський учитель з Індії Ранджит Дісале став лауреатом премії Global Teacher Prize. Цьогоіч його визнали кращим педагогом світу.

Дісале обрали з понад 12 тис. номінантів із понад 140 країн світу, повідомляють на офіційному сайті Global Teacher Prize 2020.

У своєму виступі вчитель зізнався, що збирається поділити половину призових грошей, $1 млн, із іншими лауреатами, які увійшли у першу десятку фіналістів. Таким чином 9 його колег отримають трохи більше як $55 тис. кожен. Це вперше за 6 років проведення церемонії переможець поділився призовим фондом з іншими фіналістами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН анонсують запровадження інтернатури для вчителів

Молодий вчитель прибув до початкової школи для дівчат Zilla Parishad 2009 року, тоді це була напівзруйнована будівля. Більшість учениць були представницями племінних громад, а тому відвідування школи інколи могло бути нижчим за 2%. Навчання велося не рідною мовою дівчат. Дісале взявся за вивчення мови племені, а тоді переклав нею усі підручники. Він також вбудував спеціальні QR-коди, аби дати ученицям доступ до аудіо віршів, відеолекцій, історій та завдань.

Вплив учителя на життя його учениць є надзвичайним: зараз у селі немає підліткових шлюбів, а відвідуваність школи складає 100%. 85% його студенток здобули найвищі оцінки на щорічних іспитах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН пояснили, як перевести дитину на дистанційне навчання повністю

Учитель також відомий тим, що влаштував у своєму домі в Індії лабораторію, звідки транслює віртуальні уроки зі своїх наукових експериментів. На літніх канікулах він збирає понад 16 тис. вчителів зі всього індійського штату Махараштра, аби навчити їх цифрових технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 тис. освітян претендують на титул "Учитель року - 2021"

Global Teacher Prize була заснована для визначення одного виняткового вчителя, який зробив видатний внесок у професію, а також для того, щоб засвідчити важливу роль, яку вчителі відіграють у суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «Кращий вчитель 2020 року виграв $1 млн й розділив гроші з конкурентами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі