неділя, 28 червня 2020 03:39

Коронавірус: в ЄС припускають повторне закриття кордонів між країнами

Коронавірус: в ЄС припускають повторне закриття кордонів між країнами
ЄС може знову закрити кордони. Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас не виключає можливості повторного закриття окремих кордонів у Євросоюзі в разі погіршення епідеміологічної ситуації з коронавірусом.

"Не можна виключити, що кордони доведеться знову закривати, якщо інфекція в одному регіоні ЄС буде значно вищою, ніж в іншому", — заявив він агентству dpa.

Він зазначив, що потрібно не допустити ситуації, яка була у березні на початку пандемії, коли кордони закривали без голосування та обговорення. На його думку, це потрібно було координувати у всій Європі.

"Європа багато чому навчилася в цій кризі… Ми покращили координацію та надали один одному солідарну допомогу у таких темпах та обсягах, яких ніколи ще не було", — додав глава МЗС Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови скасування обсервації для жителів ОРДЛО та Криму

Нагадаємо, з 1 липня ЄС відкриває в'їзд для країн, де рівень зараження нижчий, ніж середній у Європі. Україна до цього списку не входить.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: в ЄС припускають повторне закриття кордонів між країнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі