четвер, 26 березня 2020 23:09

Коронавірус у Нью-Йорку: "Бракує місця, вентиляторів, масок"

Коронавірус у Нью-Йорку: "Бракує місця, вентиляторів, масок"
У Нью-Йорку кількість інфікованих перевищила 20 тисяч, 280 людей померли. Фото: Укрінформ

У Нью-Йорку в лікарнях бракує місця для інфікованих коронавірусом.

"Дуже-дуже напружена ситуація, тому що Америка багата країна, думалося б, що технологій достатньо, всього достатньо, але, на жаль, починаємо вже відчувати, що недостатньо. У Нью-Йорку дуже багато пацієнтів, кожного дня цифри збільшуються", — розповіла медсестра з Нью-Йорка Ірина Кіт в ефірі hromadske.

Кіт працює у відділенні невідкладної допомоги та в реанімаціях, де приймають людей з коронавірусом.

Станом на 26 березня у Нью-Йорку кількість інфікованих перевищила 20 тисяч, 280 людей померли.

Медсестра уточнила, що госпіталізують лише важких пацієнтів: "Я би сказала дуже важких". Якщо людину не госпіталізують, то результати тестів їй висилають, аби не контактувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу в Україні виявили 40 випадків зараження коронавірусом

"Недостатньо місця, недостатньо вентиляторів (апаратів штучної вентиляції легенів — ред.). Сьогодні мені сказали, що тепер будемо ставити по два пацієнти в одну кімнату, що є трошки неправильно, але часи є такі", — додала Кіт.

Вона уточнила, що медичного персоналу поки вистачає, але лікарні "не відмовились би" й від більшої кількості.

Нагадаємо, загалом у світі кількість інфікованих перевищила 500 тисяч. Найнижчі показники смертності від коронавірусу наразі в Німеччині. Передумовою, що летальним випадкам вдається запобігати частіше, експерти називають підхід, відмінний від інших країн. У перші дні епідемії там відстежували ланцюг поширення інфекції, тестували населення й локалізували джерела вірусу.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус у Нью-Йорку: "Бракує місця, вентиляторів, масок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі