субота, 29 липня 2023 11:20

Королівське весілля подивилися мільярд людей
9

Понад 1 млрд глядачів у 74 країнах дивилися весілля принца Чарльза і Діани 29 липня 1981-го.

У соборі Святого Павла зібралися 2650 гостей. Чарльзу було 32, Діані – 20. За рік у них народився Вільям, ще за два – Гаррі.

Весільну церемонію транслювали у 74 країнах
Фото: Getty Images
Весільну церемонію транслювали у 74 країнах
Весільну церемонію транслювали у 74 країнах
Весільну церемонію транслювали у 74 країнах
Весільну церемонію транслювали у 74 країнах

1992-го пара оголосила, що розходиться. Але Діана продовжувала виконувати королівські обов'язки. Офіційно не розлучалися. 1996-го королева Єлизавета попросила не зволікати з розлученням. Тоді досягли всіх домовленостей. Діані залишили титул принцеси, дозволили залишити собі житло в Кенсінгтонському палаці і виплатили фінансову компенсацію. У відповідь Діана відмовилася претендувати на трон і від титулу "Її Королівська Високість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болючий удар: Єлизавета II заборонила Меган Маркл і принцу Гаррі використовувати свої королівські імена

Наступного року популярність принцеси Діани росла. Вона зустрічалася з мільйонером Доді Фаєдом. Пара загинула в аварії у Франції 31 серпня 1997-го. Нетверезий водій намагався втекти від папараці, які всюди переслідували їх.

9 квітня 2005-го принц Чарльз одружився з Камілою Паркер-Боулз під час приватної церемонії. Вони були коханцями давно. Біографи кажуть, що Чарльз кохав її ще до шлюбу з Діаною. Але Каміла була розлученою, тому одружитися йому не дозволили. На їхнє вінчання прийшли 750 гостей.

Судмедексперт Річард Шеперд випустив книгу, присвячену загибелі принцеси Діани. Книга має назву "Неприродні причини. Записки судмедексперта". В ній автор описав досі невідомі подробиці тих подій.

За словами судмедексперта, лікарі просто не впізнали Діану. Вони були зайняті насамперед її охоронцем, якого вважали тяжкопораненим.

Після цього Діану витягли з машини і в терміновому порядку забрали в лікарню. Ніхто не знав про невеликий розрив у вені легені. Анатомія людини така, що ця ділянка прихована глибоко у центральній частині грудної порожнини.

Автор також наголосив, що важливу роль в фатальному результаті зіграла відсутність паска безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Королівське весілля подивилися мільярд людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі