пʼятниця, 22 січня 2021 12:05

Корейці вірять, що Кіми – боги, які можуть читати думки

Корейці вірять, що Кіми – боги, які можуть читати думки
Енмі Пак / Getty Images

Дівчинка у віці 13 років втекла з комуністичної Кореї. Вона розповіла, що вірила, що лідер країни Кім Чен Ин міг читати її думки, тому боялася думати.

Енмі Пак перейшла китайський кордон в Монголію, де їй допомогли працівники посольства Південної Кореї. Про це пише британська Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин визнав економіку КНДР провальною за останні 5 років

Зараз дівчина вчиться в США і виступає проти режиму Кімів. Пояснюючи, як працює пропаганда в КНДР, Пак розказала, що перші 2 Кіма вважаються могутніми, і корейці вірять, що вони були схожі на всемогутніх богів.

Вона розповіла, що режим вчить корейців, що хоча їх колишні лідери Кім Ір Сен та Кім Чен Ір померли, проте їх дух житиме вічно разом із корейцями.

Вона розповіла, що повністю вірила, що Кіми голодні та страждають, як і всі корейці, бо це було у всіх піснях, які їм доводилося співати.

"Північнокорейський режим скопіював Біблію. У християнстві сказано, що Бог знає, про що ви думаєте, а також, що Ісус помер, але його дух живе з нами вічно. Те саме нам казали про Кім Чен Іра, що він помер, але його дух живе вічно", - каже втікачка Пак.

Пак також розповіла, що вплив пропаганди слабшає, а новий лідер Кім Чен Ин менш популярний, ніж батько - Кім Чен Ір. Частково зміни пов'язані з тим, що в країну потрапляє дедалі більше інформації зовні, а з неї стає зрозуміло, що рід Кімів - люди, а не боги.

Інформація надходить, і людям стає зрозуміло, що Кіми ходять в туалет, плачуть, що вони люди, а не боги, які можуть рухати гори і творити чудеса. Усе більше корейців усвідомлюють цю пропаганду.

Кім Чен Ір казав корейцям, що з 2012-го країна перетвориться на соціалістичний рай, утопію. Однак 2012 року нічого не сталося, і Кім Ір Сен був мертвий. Люди страждали, а утопія не наставала, тож вони просто більше не вірять в неї. Тому Кім Чен Ину важко переконати корейців, що він всемогутній Бог і єдиний, хто може привести їх у соціалістичний рай.

Зараз ви читаєте новину «Корейці вірять, що Кіми – боги, які можуть читати думки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі