пʼятниця, 28 лютого 2020 17:02

Кордони для біженців: Туреччина заспокоїла Європу

Кордони для біженців: Туреччина заспокоїла Європу
Туреччина не змінювала своєї політики щодо мігрантів і біженців на тлі повідомлень, що Анкара відкрила кордони в ЄС для тих, хто шукає притулку. Фото: pixabay.com

В МЗС Туреччини заявили, що країна не змінювала своєї політики щодо мігрантів і біженців на тлі повідомлень, що Анкара відкрила кордони в ЄС для тих, хто шукає притулку.

Про це йдеться в заяві речника МЗС Туреччини Пітера Стано.

"У тому, що стосується спекуляцій навколо руху мігрантів у Туреччині, я хочу підкреслити, що на сьогодні немає жодного офіційного повідомлення турецької сторони про зміни у її політиці стосовно міграції або надання притулку. Спільна Заява ЄС - Туреччина, яку булу прийнято, щоб стримати незаконну міграцію, - ця угода залишається чинною… Це вже сьогодні було підтверджено у заяві міністерства закордонних справ Туреччини", - зазначив Стано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зрадила Туреччину в Сирії – триває стрімка ескалація. Як це вплине на Україну?

Водночас у відомстві прогнозують, що рух мігрантів у бік західних турецьких кордонів продовжить зростати, якщо ситуація в сирійському Ідлібі буде загострюватись і далі.

"Деякі шукачі притулку та іммігранти в нашій країні, стурбовані розвитком подій, почали просуватися до наших західних кордонів. Якщо ситуація погіршиться, то цей ризик продовжуватиме збільшуватися", - йдеться в заяві МЗС Туреччини.

Раніше повідомляли, що Туреччина не стримуватиме на кордоні сирійських біженців. Вони намагаються потрапити до Європи через загострення ситуації в Ідлібі.

Зараз ви читаєте новину «Кордони для біженців: Туреччина заспокоїла Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі