четвер, 25 червня 2020 06:30

Контингент американських військових в Польщі буде збільшено - Трамп

Контингент американських військових в Польщі буде збільшено - Трамп
Трамп пообіцяв Дуді військову допомогу. Фото: Reuters

Під час спільної прес-конференції в Білому домі президенти США і Польщі Дональд Трамп і Анджей Дуда заявили про можливе збільшення американської військової присутності в Польщі та участь польських спеціалістів у розробці американцями вакцини, та ліків проти коронавірусу

"Найближчим часом буде підписано угоду між урядами США та Польщі, яка даватиме можливість розпочати роботу над проєктною документацією щодо виробництва ядерної енергії у нашій країні" - сказав Дуда, повідомляє Укрінформ.

Він додав, що компанії з обох сторін вже визначено і робляться останні узгодження з цього приводу.

Трамп підкреслив, що країни співпрацюють над захистом критично важливої інфраструктури і технологій. "Тому, ми підписали спільну декларацію щодо 5G",- заявив глава Білого дому.

Трамп зазначив, що США "з нетерпінням очікують на підписання угоди про співпрацю у сфері оборони". Глава Білого дому зауважив, що США частково виводитимуть свої війська з Німеччини. Відтак, частина з них має повернутися до США, а інша – переміститися до інших місць в Європі, зокрема і до Польщі.

Дуда підтвердив, що сторони говорили про можливість "подальшого збільшення присутності американських військ в Польщі". Він підкреслив, що попросив Трампа не виводити американський контингент з Європи. Президент РП зауважив, що Польща готова прийняла у себе більше американських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США побоюються нового військового вторгнення Росії в Україну — Time

Візит Дуди до США відбувся за чотири дні до президентських виборів в Польщі, які відбудуться 28 червня.

Зараз ви читаєте новину «Контингент американських військових в Польщі буде збільшено - Трамп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі