понеділок, 27 вересня 2021 20:02

Колесникова стала лауреатом премії Гавела

Колесникова стала лауреатом премії Гавела
Колесникову засудили до 11 років колонії. Фото: БелТа

Рада Європи визнала одну з лідерів білоруської опозиції Марію Колесникову лауреатом премії імені Вацлава Гавела-2021 у сфері захисту прав людини громадянським суспільством.

Сестра Колесникової Тетяна Хомич прийняла нагороду за неї. Про це йдеться в прес-релізі РЄ.

Хомич також подякувала комітету, який вирішив вручити премію Колесниковій, і додала, що Колесникова хотіла б присвятити цю нагороду всім жителям Білорусі, які борються за свої права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруських опозиціонерів Колесникову і Знака засудили до 11 і 10 років колонії

"Колесникова, яка стала проти режиму, який обрав силу і жорстокість проти мирного і законного протесту, продемонструвала, що вона готова ризикувати власною безпекою заради мети, вищої за неї самої - вона показала справжню мужність", - заявив голова Парламентської асамблеї Ради Європи Рік Дамс.

Марію Колесникову затримали 8 вересня 2020 року на білорусько-українському кордоні. За версією прикордонного комітету Білорусі, вона разом з Іваном Кравцовим і Антоном Роднєнковим намагалася прорватися через кордон. Тим часом Кравцов і Родненков на прес-конференції в Києві заявили, що Колесникова порвала свій паспорт і покинула автомобіль під час примусової депортації.

На початку вересня 2021 року суд засудив Колесникову до 11 років колонії.

Зараз ви читаєте новину «Колесникова стала лауреатом премії Гавела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі