субота, 11 серпня 2018 12:07

КНДР відмовилась від пропозицій по ядерному роззброєнню

КНДР відмовилась від пропозицій по ядерному роззброєнню
Американські пропозиції ядерного роззброєння у КНДР вважають неприйнятними. Фото: Корреспондент.net

Північну Корею не влаштовують пропозиції США щодо процесу і часових рамок ядерного роззброєння. Керівництво КНДР вважає запропоновані ідеї "подібними до гангстерських".

Проте США продовжують робити "конкретні пропозиції" з урахуванням можливості міжнародного контролю денуклеаризації, повідомив канал "CNN".

"Сполучені Штати неодноразово висловлювали пропозиції Північній Кореї щодо процесу денуклеаризації, але всі вони були відхилені Пхеньяном", - сказав один з американських дипломатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США взялось за Росію у ще одному стратегічному питанні

Така позиція Північної Кореї нівелює дипломатичний успіх Дональда Трампа, про який заявляли раніше. Тепер діалог між країнами наблизився до того формату, який існував за попередніх президентів США.

Північна Корея виробляє нові балістичні ракети, усупереч Сінгапурським домовленостям та задекларованому прагненню до денуклеаризації. Відповідно до даних розвідки, виробництво ракет, які, ймовірно, здатні досягати території США, ведеться на майданчику в Санумдоні поблизу Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «КНДР відмовилась від пропозицій по ядерному роззброєнню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі