вівторок, 21 вересня 2021 03:44

Кліматичний саміт в Глазго ризикує провалитися

Кліматичний саміт в Глазго ризикує провалитися
Кліматичний саміт в Глазго може провалитися. Фото: nrcu.gov.ua/

Майбутній саміт з питань клімату в Глазго (Шотландія) може стати провальним.

"Це означає, якщо ми всі разом не змінимо курс, існує високий ризик провалу саміту в Глазго в листопаді", - заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш після закритої зустрічі з британським прем'єром Борисом Джонсоном і спецпредставником США з питань клімату Джоном Керрі, повідомляє WSJ.

Зустріч у понеділок стала "тривожним сигналом", який вселяє відчуття необхідності термінових кроків у зв'язку з плачевним станом кліматичного процесу, сказав Гутерреш.

Світові лідери повинні зробити більше для стримування викидів парникових газів і забезпечити тверду основу для досягнення заявлених цілей, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У підсумковому комюніке представників G-20 вперше згадали про зміни клімату

У найближчі десятиліття у світі може статися кліматична катастрофа, зумовлена глобальним потеплінням. Наслідки зміни клімату відчутні у всіх частинах планети.

До таких висновків прийшли Міжурядова група експертів з питань зміни клімату.

Зміни клімату призвели до істотного збільшення кількості лісових пожеж у світі. На українському Поліссі вони, ймовірно, стануть таким же регулярним явищем, яким раніше були паводки.

Зараз ви читаєте новину «Кліматичний саміт в Глазго ризикує провалитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі