неділя, 11 квітня 2021 16:42

Китайські вакцини від коронавірусу визнали недостатньо ефективними

Китайські вакцини від коронавірусу визнали недостатньо ефективними
У Китаї визнали недостатню ефективність своїх вакцин. Фото: pexels.com

Ефективність китайських вакцин від коронавірусу нижча необхідної. Можливо, їх доведеться комбінувати для підвищення ефекту.

Про це у суботу, 10 квітня, заявив голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу.

За його словами розроблені в Китаї препарати від коронавірусу не надають "дуже високого" рівня захисту, пише "Українська правда".

"Нині офіційно розглядається питання, чи слід нам використовувати вакцини різних технічних виробництв для процесу імунізації", - каже керівник Центру.

Згідно з результатами клінічних випробувань у Бразилії, ефективність препарату китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech Ltd. у запобіганні інфікуванню коронавірусом перебуває на рівні в 50,4%. За даними самої компанії, препарат на 80% запобігає тяжкому перебігу хвороби.

Дві інші вакцини китайської корпорації Sinopharm демонструють ефективність у 79,3% та 72,5%. Відповідний показник вакцини китайського біофармацевтичного гіганта CanSino – 65%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто першим отримає щеплення Pfizer та Coronavac

В Україні 200 тис. флаконів вакцини проти коронавірусу CoronaVac у понеділок, 12 квітня, мають відправити у регіони. Це перша партія препарату виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. Загалом Україна розраховує отримати 1 913 316 одиниць CoronaVac для щеплення населення.

Зараз ви читаєте новину «Китайські вакцини від коронавірусу визнали недостатньо ефективними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі