вівторок, 23 жовтня 2018 10:21

Китайці збудували найдовший у світі міст

Китайці збудували найдовший у світі міст
23 жовтня відкрили 55-кілометровий міст Гонконг-Чжухай-Макао. ФОТО: www.news.cn

У Пекіні збудували міст, який став одним із наймасштабніших інфраструктурних проектів у світі. Це потрібно для того, щоб посилити інтеграцію капіталістичного Гонконгу до соціалістичного континентального Китаю.

У вівторок, 23 жовтня, китайський лідер Сі Цзіньпін офіційно відкрив 55-кілометровий міст Гонконг-Чжухай-Макао. Церемонію відкриття провели у Чжухаї, де міст сполучається з континентом, повідомили у South China Morning Post.

"Споруда має сприяти втіленню принципу "одна країна - 2 системи", а також інтеграції Гонконгу та Макао до континентального Китаю", - заявив віце-прем'єр країни Хань Чжен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проігнорував заборону - 70-річний міст прогнувся під автобусом

10 років і 20 млрд $ США витратили китайці на побудову найдовшого у світі морського мосту. Він має також тунель під морем довжиною 6,7 км. Тепер наземний транспорт буде рухатися тунелем, а судна зможуть проходити через дельту річки Чжуцзян -один із головних індустріальних районів Китаю.

Українка Даяна Ястремська 14 жовтня виграла тенісний турнір у Гонконзі з призовим фондом $750 тис. — 20,9 млн грн. У фінальному матчі одеситка обіграла Ван Цян із Китаю — 6:2, 6:1. Цян раніше перемогла найкращу нашу тенісистку Еліну Світоліну.

Зараз ви читаєте новину «Китайці збудували найдовший у світі міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі