неділя, 08 листопада 2020 12:58

Китай вивів на орбіту перший у світі супутник мережі 6G

Китай вивів на орбіту перший у світі супутник мережі 6G
Ожидается, что 6G обеспечит скорость в 100 раз больше, чем 5G. Фото: pixabay

Китай відправив на орбіту тестовий супутник мережі 6G, яку почали розробляти майже рік тому. Цей супутник - перший у світі і має перевірити роботу експериментальної технології. Про це повідомляє ВВС.

Супутник 6G успішно вийшов на орбіту разом з 12 іншими апаратами з космодрому Тайюань в провінції Шаньсі. Тестовий супутник важить 70 кг. Він має спеціальну систему моніторингу стихійних лих та має запобігати лісовим пожежам. Експериментальний апарат 6G розробила компанія Chengdu Guoxing Aerospace Science and Technology спільно з Китайським університетом електронних наук і технологій та компанією Beijing MinoSpace Technology.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конкурент GPS: Китай запустив власну навігаційну супутникову систему

Технологія передбачає використання високочастотних терагерцових хвиль для досягнення швидкості передачі даних. Очікується, що 6G забезпечить швидкість у 100 разів більше, ніж 5G. Впровадження шостого покоління мобільного зв'язку передбачається на 2026-2030-ті роки.

Китай успішно запустив новий оптичний супутник дистанційного зондування з центру запуску супутників Січан (Xichang) на південному заході країни. Планується, що супутник стежитиме за станом земельних ділянок. Запуск відбувся у понеділок 12 жовтня о 12:57 за пекінським часом (05:57 за Києвом. - Gazeta.ua), повідомляє Сіньхуа.

Зараз ви читаєте новину «Китай вивів на орбіту перший у світі супутник мережі 6G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі