неділя, 25 жовтня 2020 09:46

Кінець епохи: помер голова Самсунг

Кінець епохи: помер голова Самсунг
Помер голова Samsung Лі Гон Хі. Фото: simple.wikipedia.org

У Південній Кореї на 78 році помер голова концерну Samsung Лі Гон Хі. Він мав проблеми з серцем і провів останні 6 років у шпиталі.

Про це повідомляє Reuters.

Лі Гон Хі - найбагатша людина Південної Кореї. Саме під його керівництвом Samsung перетворилася на світового гіганта на ринку електроніки. В останні роки Лі Гон Хі дуже рідко з'являвся на публіці. Фактичне керівництво над концерном взяв на себе його син – віце-президент Samsung Лі Дже Ен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея в тренді: секрети любові до країни ханбока

У 1993 році Лі Гон Хі почав проводити корпоративну реформу в Samsung. Він назвав компанію "другосортною" за світовими стандартами і закликав кожного співробітника "змінити все, крім дружини і дітей". Тепер підлеглі тепер могли вказувати своїм начальникам на помилки.

Компанія взяла курс на якість продукції, а не кількість. Лі Гон Хі особисто відкликав неякісні мобільні телефони та іншу техніку на суму $50 млн і спалив їх.

У 2008 року Лі Гон Хі був змушений піти у відставку, оскільки суд засудив його до умовного ув'язнення за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. Пізніше вирок скасували.

Бренд Samsung належить південнокорейській транснаціональній корпорації Samsung Electronics і виробляє широкий асортимент продукції. Смартфони Samsung згідно зі світовими рейтингами вважаються найбільш популярними.

Модельний ряд знаменитої торгової марки складається з декількох лінійок, у яких представлені пристрої від недорогого бюджетного сегмента до багатофункціональних флагманів.

Зараз ви читаєте новину «Кінець епохи: помер голова Самсунг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі