середа, 31 березня 2021 19:03

Кількість нападів ІДІЛ в Африці за рік виросла на третину

Кількість нападів ІДІЛ в Африці за рік виросла на третину
Жінка тримає дитину в спаленій бойовиками ІДІЛ місцевості в Мозамбіку / Getty Images

Напади ІДІЛ в Африці за рік зросли на третину. Про це попереджають глави МЗС США і Великої Британії Ентоні Блінкен і Домінік Рааб. Вони закликають до єдиної міжнародної стратегії протидії загрозі.

Блінкін і Рааб виступили з заявою разом з іншими міністрами глобальної коаліції протидії ІДІЛ. Там підкреслюється, що терористи стали смертельно небезпечні в Африці, а також демонструють ознаки відродження на Близькому Сході. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці" порушують права людини в Африці

Міністри вказали на недавній скоординований подвійний напад терористів-смертників в Багдаді. Це свідчить, що терористам вдалося відновити мережі та можливості для нападу на сили безпеки і цивільних в регіоні. Це може дозволити їм проводити операції в інших місцях.

Коаліція підкреслила, що в Африці є серйозна загроза росту рівня насильства джихадистів в ряді країн. Зокрема, на південь від Сахари. Недавно сталися напади на гуманітарні місії в районі басейну озера Чаду, триває конфлікт в Малі, бойовики ІДІЛ і "Аш-Шабаабу" почали наступ в Мозамбіку.

Британські військові під егідою ООН проводять навчальні місії в ряді африканських країн, включаючи Малі, Кенію і Сомалі.

Недавно ІДІЛ захопив місто Пальма в Мозамбіку, вбивши десятки іноземців, які там були. Це найсерйозніший напад в країні за 4 роки і серйозна загроза для економіки країни. Уряд не зміг зупинити напад, а велика частина мобілізованих сил в цьому районі погано озброєна і деморалізована. Лондон планує направити в країну сили спецпризначенців.

Зараз ви читаєте новину «Кількість нападів ІДІЛ в Африці за рік виросла на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі