вівторок, 11 травня 2021 15:06

Казанський стрілець був тихим і спокійним учнем

Казанський стрілець був тихим і спокійним учнем
Вбивця Ільназ Галявієв / Фото з соцмереж Ільназа Галявієва

Підліток, який влаштував стрілянину в російській школі №175 в Казані, Ільназ Галявієв, був студентом коледжу "ТИСБИ", тихим і неконфліктним, проте його недавно відрахували через академічну заборгованість.

Галявієв навчався на четвертому курсі, вивчав програмування. З грудня до лютого цього року проходив вдома практику, а в лютому - квітні був на практиці у фірмі "Техтімарт". Про це пише РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Убити величезну кількість біосміття й застрелитися" - моторошні подробиці стрілянини в школі

"Під час навчання проявив себе тихим, спокійним, охайним, неконфліктним. Шанобливо ставився до групи й викладачів. Був без шкідливих звичок", - ідеться в характеристиці вбивці.

З вересня пропускав заняття, а з 13 квітня цього року не з'являвся на навчання. На захист практики й трьох іспитів не прийшов, тож його відрахували.

"Я закінчила школу 2018 року. Галявієв був на рік старший. Я з ним ніколи не говорила, бачила в школі. Був дуже скромним. Здавався тихим, нетовариським. У компаніях не бачила. Жив начебто тільки з батьком", - розповіла однокласниця.

Галявієв 28 квітня отримав дозвіл на зберігання вогнепальної зброї - гладкоствольної рушниці Hatsan Еscort PS.

Як заявив глава Татарстану Рустам Мінніханов, у результаті нападу й стрілянини загинули семеро дітей і вчителька. За іншими даними, загинули 11 осіб. 21 особа поранена. 12 травня в Татарстані оголошено днем жалоби.

Зараз ви читаєте новину «Казанський стрілець був тихим і спокійним учнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі