пʼятниця, 23 жовтня 2020 13:36

Карикатури на пророка Мухаммеда спроектували на урядові будівлі

Карикатури на пророка Мухаммеда спроектували на урядові будівлі
Карикатури на урядовій будівлі / Twitter

Карикатури на пророка Мухаммеда спроектували на урядові будівлі у Франції як частину акції пам'яті про вчителя історії Семюеля Паті, убитого ісламіським терористом.

Зображення з французького сатиричного видання Charlie Hebdo спроектували на ратушу в містах Монпельє і Тулуза. Також відбулися офіційні поминальні заходи в Парижі, на яких були родина Паті та президент Еммануель Макрон. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство вчителя: у Франції пройшла демонстрація солідарності і непокори

Паті обезголовили 16 жовтня, коли він повертався додому. Це сталося через кілька днів після того, як показав учням у класі карикатури на пророка Мухаммеда. Урок був присвячений свободі слова. Виконавця теракту застрелила поліція. З тих пір поліція арештувала більше десятка осіб в рамках розслідування.

Вшановуючи пам'ять вбитого, Макрон назвав його тихим героєм, який втілює цінності Французької республіки. Глава держави посмертно нагородив його орденом Почесного легіону, найвищою цивільної нагородою Франції.

"Семюель Паті став обличчям республіки, нашого бажання зломити волю терористів і жити як спільнота вільних громадян в нашій країні", - заявив Макрон.

Напад на Паті - другий теракт в Парижі від початку суду над підозрюваними у теракті 2015-го, коли терористи напали на паризьку редакцію журналу Charlie Hebdo. Суд підозрює 14 осіб, обвинувачених в наданні зброї та матеріально-технічній підтримці терористів. Самих нападників поліція вбила після нападу. У результаті теракту тоді загинули 17 осіб, десятки отримали поранення.

На першій сторінці останнього випуску Charlie Hebdo немає зображення пророка Мухаммеда, як було після нападу 2015-го. Замість цього зображені обезголовлені карикатури різних професій з заголовком "Хто наступний?". У редакційній статті йшлося: "Ці вбивці хочуть обезголовити саму демократію".

Зараз ви читаєте новину «Карикатури на пророка Мухаммеда спроектували на урядові будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі