середа, 22 грудня 2021 09:31

Канцлер Шольц говорив з Путіним про російські війська на українському кордоні

Канцлер Шольц говорив з Путіним про російські війська на українському кордоні
Шольц та Путін провели телефонну розмову. Фото: Reuters

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц говорив телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним про переміщення російських військ до українського кордону.

Шольц наголосив на необхідності термінової деескалації ситуації. Про це йдеться у заяві Відомства федерального канцлера за результатами розмови.

Політики також говорили про стан виконання мінських домовленостей. Шольц виступив за поновлення переговорів у "нормандському форматі".

У Кремлі прокоментували, що питання війни на Донбасі розглядали на прохання Шольца. Путін обвинуватив Київ в ухиленні від виконання своїх зобов'язань за мінськими домовленостями. І це нібито заважає можливому проведенню нового саміту у "нормандському форматі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців підтримують вступ в НАТО та ЄС

Путін прокоментував вимоги РФ, у яких йдеться про недопущення вступу України у НАТО. У Кремлі сподіваються, що щодо цього будуть серйозні переговори.

17 грудня Головне управління розвідки Мініоборони України заявило, що російські окупанти на Донбасі обладнують нові основні й запасні вогневі позиції біля лінії розмежування. Також бойовики озброюються важкою технікою: танками, мінометами, гаубицями й самохідними артилерійськими установками.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис. військовослужбовців і готується до вторгнення наприкінці січня - на початку лютого 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Канцлер Шольц говорив з Путіним про російські війська на українському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі