пʼятниця, 16 квітня 2021 07:39

Канада заявила про зв'язок вакцини AstraZeneca із виникненням тромбозу

Канада заявила про зв'язок вакцини AstraZeneca із виникненням тромбозу
Обмежувати використання вакцини для певних груп населення у країні не планують. Фото: Reuters

У Канаді пов'язують випадки тромбозу у пацієнтів, щеплених від Covid-19, із введенням їм індійської вакцини CoviShield від коронавірусу виробництва AstraZeneca.

Водночас обмежувати використання вакцини для певних груп населення у країні не планують, повідомляють на сайті канадського МОЗ.

"Міністерство охорони здоров'я Канади провело незалежний і поглиблений огляд наявних у даний час наукових даних і прийшло до висновку, що ці дуже рідкісні випадки можуть бути пов'язані з введенням вакцини. Позиція МОЗ Канади про те, що безпека вакцини AstraZeneca відповідає її суворим стандартам безпеки, залишається в силі. Ризик виникнення цих випадків дуже низький, а переваги вакцини в захисті від Covid-19 переважують її потенційні недоліки", - йдеться у повідомленні.

На препараті оновили інформацію, вказавши можливі побічні наслідки, їхні ознаки та симптоми. У відомстві наголосили, що вакцина від AstraZeneca "як і раніше ефективна та безпечна для захисту" від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна відмовилася від вакцини AstraZeneca

Данія повністю відмовилась від використання вакцини від коронавірусу виробництва AstraZeneca на тлі спалахів утворення тромбозу в пацієнтів після отримання щеплення.

Вакцинацію літніх людей Covid-препаратом від AstraZeneca обмежили у Німеччині та Франції, а британський уряд рекомендував не щеплювати цією вакциною людей до 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Канада заявила про зв'язок вакцини AstraZeneca із виникненням тромбозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі