субота, 18 січня 2020 11:25

Канада виділить гроші родичам жертв авіакатастрофи МАУ

Канада виділить гроші родичам жертв авіакатастрофи МАУ
Сім'ям загиблих у катастрофі МАУ канадців виплатять по 19 тис. доларів. Фото: rbc.ua

Канадський уряд надасть сім'ям кожного з 57 громадян та 29 постійних мешканців Канади, які загинули в результаті збиття українського літака в Ірані минулого тижня, 25 тис. канадських доларів - 19 тис. доларів США. Про це заявив прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

Трюдо каже, що він досі очікує, що Іран виплатить компенсації сім'ям. Але їм вже потрібна допомога для похоронів, поїздки в Іран та сплати рахунків. За його словами, будь-які гроші, які Іран надасть пізніше, спрямовуватимуться безпосередньо сім'ям і не будуть відшкодовані уряду Канади, повідомляє "Українська правда".

Також Трюдо заявив, що Іран несе повну відповідальність за збиття цивільного літака.

За словами прем'єр-міністра Канади, "чорні скриньки" були значно пошкоджені, а Іран не має досвіду та обладнання, необхідного, щоб їх прочитати. Він сказав, що у Франції є лабораторія, яка може це зробити, та зазначив, що це потрібно зробити якомога швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа в Ірані: повідомили час і місце прощання із загиблими

8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів, серед яких 2 українців, і 9 членів екіпажу - всі українці. Більшість пасажирів – громадяни Ірану й Канади. 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки", та пообіцяв притягнути до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Канада виділить гроші родичам жертв авіакатастрофи МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі