четвер, 24 вересня 2020 11:08

Johnson&Johnson почала третю фазу випробувань вакцини від Covid-19

Johnson&Johnson почала третю фазу випробувань вакцини від Covid-19
Johnson&Johnson оголосила про запуск третьої фази випробувань вакцини від Covid-19. Фото: Reuters

Американська компанія Johnson&Johnson оголосила про запуск великомасштабного ключового дослідження третьої фази вакцини від Covid-19.

Цю інформацію компанія розмістила на своєму офіційному сайті.

Повідомляють, що в ході третьої фази випробувань залучать до 60 тис. добровольців на трьох континентах віком від 18 до 60 років. Johnson&Johnson розробить і протестує вакцину від коронавірусу відповідно до високих стандартів.

"Johnson&Johnson планує випускати близько 1 млрд доз вакцини щороку. Компанія прагне зробити її доступною населенню на некомерційній основі для використання в надзвичайних ситуаціях під час пандемії. Крім того, вона очікує, що перші партії вакцини від Covid-19 будуть доступні вже на початку 2021 року, але якщо підтвердять, що це безпечно та ефективно", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З держбюджету-2021 профінансують створення лабораторії з розробки вакцин

Розробка вакцини відбуватиметься в рамках партнерства між Johnson&Johnson та Управлінням перспективних біомедичних досліджень і розробок міністерства охорони здоров'я і соціальних служб США (BARDA).

Johnson&Johnson стала вже 4-ю компанією у США, що перейшла до 3-го етапу випробувань вакцини від Covid-19.

Канада оформила передзамовлення на закупівлю в компаній Sanofi та GlaxoSmithKline 72 млн доз вакцин від Covid-19. Також країна закуповує додаткові 14 млн доз вакцини компанії Moderna, "що збільшує кількість придбаних вакцин Moderna до 20 млн із можливістю докупити ще 16 млн".

Зараз ви читаєте новину «Johnson&Johnson почала третю фазу випробувань вакцини від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі