Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 07:15

Ісламська держава закликає своїх прихильників до боротьби з США, ЄС і Росією

Ісламська держава закликає своїх прихильників до боротьби з США, ЄС і Росією
ІДІЛ закликає до тероризму. Фото: Інтерфакс

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) розповсюдила аудіоповідомлення із закликом до послідовників почати атаки в Сполучених Штатах, Європі, Росії, Австралії, Іраку, Сирії, Ірані та на Філіппінах під час ісламського священного місяця Рамадан, який почався в кінці травня.

Зашифроване аудіо було розміщено на каналі ІГІЛ в Telegram нібито від імені представника угруповання Аби аль-Хасана аль-Мухайера. "О, леви Мосула, Ракка і Тала Атара, Бог благословить ці чисті руки і світлі обличчя, атакуйте невірних і відступників і боріться з ними силою однієї людини. Брати по вірі в Європі, Америці, Росії, Австралії ... Ваші брати на вашій землі зробили все, щоб ви могли рівнятися на них і зробити те, що зробили вони ", - цитує голос на запису Reuters.

Повідомляється, що справжність запису не може бути встановлена ​​точно, але голос був тим же, що і на попередньому аудіоповідомленні, яке, як передбачається, належало офіційному представнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили імена та фотографії лондонських терористів

8 червня терористична організація "Ісламська держава" розповсюдила заяву з погрозами на адресу восьми країн. Послання, яке записано ламаною англійською, рекомендує мусульманам триматися подалі від місць масового скупчення людей: ринків, жвавих вулиць і площ. За їхніми словами, "солдати халіфату будуть підривати, тиснути і різати горло ворогам".

Зараз ви читаєте новину «Ісламська держава закликає своїх прихильників до боротьби з США, ЄС і Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути