пʼятниця, 29 червня 2018 06:05

Іржавий літак Елвіса Преслі вартістю $500 тисяч виставили на продаж
13

Літак Елвіса Преслі виставили на продаж
Фото: IronPlanet
Літак Елвіса Преслі виставили на продаж
Літак Елвіса Преслі виставили на продаж
Літак Елвіса Преслі виставили на продаж
Літак Елвіса Преслі виставили на продаж

Онлайн-аукціон IronPlanet оголосив про продаж літака Lockheed Jetstar 1962 року, який колись належав американському співаку Елвісу Преслі.

Минулого року машину купили за $430 тис. Тепер власник знову виставив її на продаж. Ставки приймають до 27 липня, повідомляє Daily Mail.

Ржавий літак "короля поп-сцени" стоїть нерухомо 36 років у американському Росвеллі, штат Нью-Мехіко. На фото видно, що фарба облущилася і метал поржавів, панель приладів розібрана, двигун відсутній. Вигаданий співаком дизайн салону включає червоні крісла, такого ж кольору килим та оздоблені золотом дерев'яні деталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонер перетворив Boeing за $220 тис. у "холостяцьке гніздечко"

Аукціон і деякі експерти запевняють, що дизайн салону літака розробив сам Преслі. Колишній власник Рой Маккей стверджує, що інтер'єр вигадав саме він.

"Коли я купив літак, він нагадував труну, пофарбовану у два відтінки сірого", - каже.

Федеральне управління цивільної авіації США не має інформації про зміни в салоні літака.

Після закінчення терміну експлуатації літаки розпилюють на частини. Нових функцій надають практично всьому. Корпус перетворюють на готелі чи офісні приміщення, стільці та частину корпусу використовують замість офісних меблів, а крила - замість дахів для будинків.

Зараз ви читаєте новину «Іржавий літак Елвіса Преслі вартістю $500 тисяч виставили на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі