неділя, 06 листопада 2022 06:17

Іран вимагатиме дещо від Росії за постачання дронів – ISW

Іран вимагатиме дещо від Росії за постачання дронів – ISW
Президент Росії Володимир Путін розв'язав повномасштабну війну проти України 24 лютого. . Фото: facebook.com/MIDRussia

Іран почав використовувати залежність Росії від постачання ударних дронів-камікадзе.

В обмін на ці постачання влада країни, імовірно, попросила про допомогу в реалізації своєї ядерної програми, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що Росія закуповує системи озброєнь іранського виробництва на розв'язання проблеми виснаження свого арсеналу високоточних боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран зробив нову заяву щодо передачі РФ бойових дронів-камікадзе

"Прохання про допомогу в ядерній сфері й визнання постачання безпілотників – це показники того, що офіційні особи Ірану, імовірно, мають намір чіткіше визначити двосторонні відносини в галузі безпеки з Росією, у яких вони будуть рівноправними партнерами", – ідеться у звіті.

У вересні Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану. Посла Манучехра Моради позбавили акредитації за постачання його країною ударних безпілотників Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вніс на розгляд президенту розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії безпілотників.

Влада Ірану категорично відкидає звинувачення в продажу безпілотників Російській Федерації задля використання їх проти України. У Тегерані також заперечують, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму для навчання росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.

Зараз ви читаєте новину «Іран вимагатиме дещо від Росії за постачання дронів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі