понеділок, 29 червня 2020 17:32

Іран видав ордер на арешт Трампа

Іран видав ордер на арешт Трампа
Трампа звинувачують у вбивстві та тероризмі. Фото: Reuters

Прокуратура Ірану висунула звинувачення президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу в зв'язку з убивством генерала Касема Сулеймані і видала ордер на його арешт.

Трампа і ще понад 30 осіб звинувачують у вбивстві та тероризмі. Про це повідомляє Al Jazeera.

Зазначається, що імена інших підозрюваних, крім Трампа, іранська прокуратура не назвала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контингент американських військових в Польщі буде збільшено - Трамп

Іран звернувся в Інтерпол з проханням оголосити Трампа в міжнародний розшук з "червоною карткою". Кримінальне переслідування обіцяють продовжити, навіть після того, як Трамп піде з посади президента.

Проте, малоймовірно, що Інтерпол оголосить в розшук президента США.

Стало відомо, хто загинув унаслідок ракетних ударів США поблизу аеропорту в Багдаді 3 січня. Це командувач спецслужбами "Аль-Кудс" іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані і заступник глави іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс. Сполучені Штати підтвердили, що завдали ударів по двох пов'язаних з Іраном цілям в Багдаді. Пентагон очікує проведення ДНК експертизи, щоб підтвердити факт смерті цих людей, повідомив журнал Newsweek з посиланням на джерело в Міноборони США. За даними Al Arabiya, двоє високопоставлених військових перебували в автомобілях, по яких була нанесена серія ракетних ударів. Представник "Аль-Хашд аш-Шааб" інформував про те, що серед загиблих п'ятеро були членами організації, ще двоє - "гостями, які прибули в багдадський аеропорт". Він тимчасово припинив роботу.

Зараз ви читаєте новину «Іран видав ордер на арешт Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі