субота, 18 січня 2020 16:46

Іран передасть чорні скриньки збитого літака Україні

Іран передасть чорні скриньки збитого літака Україні
Іран надасть українським слідчим "чорні скриньки" збитого літака МАУ. Фото: korrespondent.net

Чорні скриньки з авіалайнера МАУ, який 8 січня збили іранські військові, будуть відправлені в Україну.

Цю інформацію підтвердив глава відділу розслідування інцидентів Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резайєфар, повідомляє "Українська правда".

Резайєфар повідомив, що він неодноразово проводив зустрічі з українською групою експертів. За його словами, інформація з чорних скриньок не була прочитана в Ірані, і вони будуть передані Україні на прохання української сторони.

За його словами, скриньки спробують проаналізувати в Києві, використовуючи досвід Франції, Канади та США. Якщо це не вдасться, їх передадуть Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Ірану приїде в Україну з вибаченнями

8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів, серед яких 2 українців, і 9 членів екіпажу - всі українці. Більшість пасажирів – громадяни Ірану й Канади. 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "внаслідок ненавмисної людської помилки", та пообіцяв притягнути до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Іран передасть чорні скриньки збитого літака Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі