середа, 20 січня 2021 17:13

Інавгурація 46-го президента США Джозефа Байдена. Пряма трансляція

Інавгурація 46-го президента США Джозефа Байдена. Пряма трансляція
Сьогодні Джо Байден складе присягу перед американцями. Фото: Reuters

Сьогодні, 20 січня, відбудеться церемонія інавгурації 46-го президента США 78-річного Джозефа Байдена.

За традицією, Байден ночує перед інавгурацією в Blair House, офіційному гостьовому будинку президента, напроти Білого дому.

О 15:45 новий президент та віцепрезидентка 56-річна Камала Гарріс відвідали церковну службу в соборі Святого Апостола Матвія. О 17:30 вони прибули в Капітолій, де о 18:15 відбудеться присяга Гарріс. Вона, до речі, є першою жінкою на цій посаді.

О 19:00 сам Байден складе присягу, поклавши руку на Біблію, та оголосить інавгураційну промову до нації. Він стане найстаршим президентом США.

О 20:40 Байден і Гарріс перевірять готовність військ до параду. О 21:25 - покладуть квіти до могили невідомого солдата на Арлінгтонському кладовищі і поїдуть в Білий дім.

Перші укази про призначення Байден підпише вже о 00:15; тоді ж нових членів президентської адміністрації приведуть до присяги. О 3:48 президент і віцепрезидентка відвідають святкову інавгураційну програму Celebrating America, а о 4:55 - з'являться на балконі Блакитної кімнати в Білому домі. На цьому офіційна програма інавгурації завершиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педагогиня в Білому домі: 5 фактів про майбутню першу леді США Джилл Байден

Через пандемію коронавірусу та підвищені заходи безпеки інавгурація Байдена значно відрізнятиметься від попередніх. Близько 25 тис. військових Національної гвардії США слідкуватимуть за порядком. Це максимальна кількість вояків на подібних заходах. Попри це, американці присягу нового президента зможуть побачити лише по телевізору. Прийти дозволено тільки членам Конгресу, хоча зазвичай продають 200 тис. квитків.

Онлайн-трансляцію церемонії інавгурації Джозефа Байдена можна переглянути тут:

Новообраний президент Джо Байден після інавгурації припинить будівництво стіни на кордоні з Мексикою, яке почав Дональд Трамп. Вважає це безглуздою тратою ресурсів США. Натомість команда 46-го президента планує посилити прикордонний контроль.

Зараз ви читаєте новину «Інавгурація 46-го президента США Джозефа Байдена. Пряма трансляція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі