вівторок, 22 жовтня 2019 17:53

Хорватію приймуть до Шенгенської зони

Хорватію приймуть до Шенгенської зони
Єврокомісія запропонувала Раді ЄС обговорити рекомендацію з метою інтеграції Хорватії до Шенгенської зони відповідно до Акту про приєднання 2011 року Фото: Дзеркало тижня

Європейська комісія офіційно рекомендувала приєднання Хорватії до країн-членів Шенгенської зони.

Єврокомісія вважає, що за результатами процесу шенгенської оцінки, розпочатого у 2016 році, Хорватія вжила заходів, необхідних для забезпечення виконання необхідних умов для повного застосування шенгенських правил та стандартів, пише "Європейська правда".

Хорватії потрібно буде продовжувати працювати над виконанням умов - управлінням її зовнішніми кордонами.

"Я вдячний Хорватії за її зусилля та наполегливість виконати всі необхідні умови для приєднання до Шенгену. Лише завдяки об'єднанню та стоячи разом ми можемо забезпечити сильнішу Шенгенську зону. Спільне досягнення Шенгену повинно бути нашою спільною метою. Ось чому я вірю, що держави-члени вживатимуть правильних кроків для того, щоб Хорватія незабаром стала повноправним членом Шенгену", - сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шенген: ввели нові правила в'їзду

Єврокомісія запропонувала Раді ЄС обговорити цю рекомендацію з метою інтеграції Хорватії до Шенгенської зони відповідно до Акту про приєднання 2011 року.

Шенгенська зона - найбільша зона вільних подорожей у світі. Зараз включає 22 країни ЄС: Австрію, Бельгію, Данію, Францію, Фінляндію, Німеччину, Грецію, Італію, Люксембург, Нідерланди, Португалію, Іспанію, Швецію, Чехію, Естонію , Угорщину, Латвію, Литву, Мальту, Польщу, Словаччину та Словенію, а також 4 асоційовані країни, що не входять до ЄС: Норвегію, Ісландію, Швейцарію та Ліхтенштейн.

Зараз ви читаєте новину «Хорватію приймуть до Шенгенської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі