четвер, 26 вересня 2024 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Хоче викликати паніку у західних лідерів: аналітики пояснили нові ядерні погрози Путіна

Хоче викликати паніку у західних лідерів: аналітики пояснили нові ядерні погрози Путіна
Російський диктатор Володимир Путін змінив ядерну доктрину РФ. Фото: gettyimages.com

Внесенням змін до ядерної доктрини російський диктатор Володимир Путін хоче викликати нову хвилю паніки у західних лідерів.

Разом з тим РФ навряд чи застосує ядерну зброю. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шантаж, який дозволив Захід - Жорін прокоментував ядерні погрози Путіна

"Путін, ймовірно, має намір вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання ядерною шаблею і викликати нову хвилю паніки серед західних політиків в особливо критичний момент західних політичних дискусій про здатність України застосувати надану Заходом зброю", - йдеться у повідомленні.

Експерти вважають, що Путін погрожує ядерною конфронтацією між Росією і Заходом, щоб посилити контроль над процесом ухвалення рішень щодо надання дозволу Україні бити західною зброєю по військових об'єктах в РФ.

"ISW вже давно вважає, що російське ядерне брязкання шаблями є частиною зусиль Кремля зі сприяння самостримуванню Заходу, а не свідченням готовності Росії застосувати ядерну зброю", - зазначають в ISW.

Російський диктатор Володимир Путін 25 вересня повідомив, що РФ внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування. Тепер країна-агресорка може атакувати неядерні держави через запущені дрони.

Путін заявив, що в "оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію".

Зараз ви читаєте новину «Хоче викликати паніку у західних лідерів: аналітики пояснили нові ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі