середа, 12 серпня 2020 20:43

Хлопець, якого затримали на протестах в Білорусі помер

Хлопець, якого затримали на протестах в Білорусі помер
Матері затриманого не повідомляли про місце перебування хлопця. Фото: Reuters

25-річний хлопець, якого силовики доставили у лікарню Гомеля 10 серпня, в день протестів проти Олександра Лукашенка, помер.

Участі у протестах хлопець не брав. Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на коментар матері загиблого.

Його затримали силовики в неділю, коли він їхав на побачення до дівчини. Білоруса витягнули з транспорту та посадили в автозак.

Як зазначається, він встиг написати матері смс про власне затримання.

Варто зазначити, що родичці затриманого не надавали інформацію про його місце перебування. Повідомили лише про смерть.

У загиблого були проблеми з серцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську затримали двох українських волонтерів

"Коли хлопець перебував у закритому автомобілі на чергу в СІЗО, йому стало зле. Він кричав, просив про допомогу… І конвой подумав, що він неадекватний і завіз у психіатричну лікарню. Там досвідчений лікар зрозумів, що проблеми не з психікою… Йому викликали бригаду медиків і перевезли у найближчу лікарню. Але його не врятували, бо, як мені сказали, його привезли у стані клінічної смерті", – розповіла жінка.

Правозахисники повідомили про дві смерті та 6,5 тисяч затриманих за три дні протестів в Білорусі.

Поліція відпустила 5 затриманих учасників вчорашніх протестів під білоруським посольством у Києві. 10 серпня увечері там зібралися близько сотні білорусів і українців.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець, якого затримали на протестах в Білорусі помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі