середа, 28 жовтня 2020 14:05

Гуру-самозванця засудили за зґвалтування і торгівлю людьми на 120 років

Гуру-самозванця засудили за зґвалтування і торгівлю людьми на 120 років
Кіт Ран'єрі / Youtube

Гуру-самозванця Кіта Ран'єрі, чия організація Nxivm приваблювала мільйонерів і акторів, засудили в США до 120 років тюрми за звинуваченнями в зґвалтуванні та торгівлі людьми.

60-річного Ран'єрі засудили за те, що жінок тримав на голодній дієті, цькував і наказував займатися з ним сексом. Також його звинуватили в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації та інших злочинах. Крім тюрми, він має виплатити штраф $1,75 млн. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Члени культу убили п'ятьох людей

NXIVM - американська комерційна організація, яка позиціонувала себе як мережева компанія. Вона начебто пропонувала платні семінари особистісного і професійного росту за власною програмою. Головний офіс був в місті Олбані, штат Нью-Йорк. Компанія, як виявилося, працювала за принципом піраміди з елементами харизматичного культу.

Керівникам NXIVM пред'явили кримінальні звинувачення у використанні рабської праці та сексуальної експлуатації, коли з'ясувалося, що вони створили таємне товариство, учасниць якого цькували і робили з них секс-рабинь. На початку 2018-го засновника NXIVM Кіта Ран'єрі і його спільницю, актрису Еллісон Мек, заарештували. Звинувачення пред'явили ще кільком керівникам організації.

Суд над Ран'єрі почався 7 травня 2019-го. 19 червня його визнали винним у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації та рекеті. Прокурори вимагали довічного ув'язнення. Адвокати вважали, що підзахисному загрожує не більше 15 років за ґратами.

Зараз ви читаєте новину «Гуру-самозванця засудили за зґвалтування і торгівлю людьми на 120 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі