пʼятниця, 27 липня 2018 10:39

Гончар дивовижно оздоблює кераміку пір'ям
9

Гарсія викладає в університеті і дає приватні майстер-класи
Гарсія закопчує стінки посудин з допомогою пір'я та волосся, поки вони гарячі
Гарсія закопчує стінки посудин з допомогою пір'я та волосся, поки вони гарячі
Піч, в якій обпалює кераміку
Гарсія працює в традиційному стилі американських індійців та японському стилі раку

Гончар Вінсент Гарсія із американського міста Сімсбері, штат Коннектикут, прикрашає свої вироби за допомогою пір'я та волосся. Прикладає їх до гарячих глечиків і залишає згорати. У результаті на кераміці утворюється темний візерунок.

Гарсія працює гончарем 38 років. Таким же чином прикрашали глечики американські індійці. Гончар використовує цю техніку оздоблення з 1984-го, повідомляє Facebook-спільнота Genius Ideas.

Чоловік викладає у центральному державному університеті Сімсбері. Також проводить семінари. На техніку випалювання кераміки волоссям і пір'ям надихнув старовинний посуд. Тепер намагається її відтворити. Найважче було зрозуміти швидкість, з якою треба працювати, і температуру горщика, каже майстер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі, хто копали гору, за ніч зникли": музей хліба знаходиться біля скіфського кургану

Він ліпить горщики, полірує їх за допомогою каменю, потім обпалює в печі. Поки поверхня гаряча, прикладає до неї пір'я чи власне волосся. Таким чином утворюється візерунок. Потім прибирає попіл.

Також гончар працює в японському стилі раку. Ліпить горщики, вкриває їх свинцевими поливами та обпалює, обклавши папером.

Крім того, Гарсія займається ковальством. Роботи можна побачити на його сайті.

Наприкінці червня в селищі Опішня Зіньківського району на Полтавщині відбувся традиційний фестиваль гончарства. Майстри привезли на продаж глечики, миски, кружки, джезви, вазони. Гончарі приїхали з різних регіонів України. Також були представники Хорватії, Литви, Білорусі, Болгарії, США.

Зараз ви читаєте новину «Гончар дивовижно оздоблює кераміку пір'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі