вівторок, 04 травня 2021 13:03

"Головний лікар вибив 30 доз на всю лікарню. Проведемо лотерею" — в Індії немає вакцин

"Головний лікар вибив 30 доз на всю лікарню. Проведемо лотерею" — в Індії немає вакцин
Родичі готують поховальні вогнища для померлих від коронавірусу близьких ФОТО: Getty Images

З 1 травня в Індії щодня фіксують понад 400 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Таких темпів не було в жодній країні.

З початку пандемії, за офіційними даними, захворіли понад 20 млн індійців. Померли — 222 тис. Однак міжнародні експерти кажуть,що ця цифра занижена у кілька разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна заборонила в'їзд іноземцям з охопленої коронавірусом країни

"У лікарнях закінчився кисень, - розповідає Gazeta.ua пульмонолог з Нью-Делі Омар Саатех. - Гуманітарна допомога розходиться моментально. У нас 40 людей в черзі на кисень, а маємо два балони. Щоденні цифри мене вже не лякають. Все одно нічого зробити не можемо вже".

З 1 травня у країні мала початися вакцинація молодших за 45 років. Зараз дві дози отримали менше 2% жителів.

"Навіть лікарям не зробили щеплення. Головний лікар вибив 30 доз вакцин на всю лікарню. Проведемо лотерею. З другого боку, є сумніви, чи котрась із вакцин ефективна проти нашого штаму. Професори скептичні щодо цього".

З середини квітня найбільше хворих фіксують в Індії.
Країна втратила контроль над поширенням коронавірусу, а система охорони здоров'я досягла межі. Столиця Індії — одне з найбільш постраждалих міст під час другої хвилі захворюваності на коронавірус. Кожна третя протестована людина в Делі має позитивний результат.
Соцмережі переповнені проханнями надати кисень, лікарняні ліжка чи місце у відділенні інтенсивної терапії для близьких, які негайно потребують порятунку.

Зараз ви читаєте новину «"Головний лікар вибив 30 доз на всю лікарню. Проведемо лотерею" — в Індії немає вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі