середа, 10 жовтня 2018 00:02

Гола правда: фотограф показав буремне життя у ХХ столітті
46

Сохо, Лондон, 1965 рік
Фото: David Hurn
Демонстрація проти війни у В'єтнамі. Лондон, 1970
Веніс бич, Каліфорнія. 1980 рік
Стриптизер в жіночому клубі. Арізона, 1980 рік
Танцювальний вечір в університеті. Арізона, 1979 рік

Британець Девід Хьорн займається фотографією понад 60 років. Його вважають одним з найвпливовіших репортажних фотографів Великобританії.

Свою популярність здобув, опублікувавши фото з подорожі автостопом від Лондона до Будапешту. Видання Lens Culture створило добірку робіт Девіда Хьорна з різних серій.

"Я не планував обирати таку професію. З дитинства я мав дисклексію і після закінчення школи, подався на 18 місяців до армії. Завдяки спортивним досягненням мене запросили в Королівську воєнну академію в Сандхерсті. Якось в їдальній, я взяв примірник газети в руки й побачив там дивовижне фото. Воно мене так сильно вразило, що я розплакався", - розповідає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жило українське місто під час Першої світової - добірка фото

На фотографії був офіцер радянської армії, який купував дружині капелюх в універмазі. Перший післявоєнний спогад фотографа про власного батька, коли вони всією сім'єю ходили магазином. Батько так само купив для його матері капелюх.

Хьорн називає той момент вирішальним у виборі професії.

У 90-х ХІХ ст. на території Османської імперії розпочався конфлікт між турками та вірменами. Османська армія намагається чинити тиск на вірмен-християн. Серед тих, хто захищав рідні землі, були й жінки.

Зараз ви читаєте новину «Гола правда: фотограф показав буремне життя у ХХ столітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі