понеділок, 09 січня 2023 15:28

Генсекретар ОБСЄ відмовилася виключати Росію з організації

Генсекретар ОБСЄ відмовилася виключати Росію з організації
ОБСЄ не виключатиме Росію. Фото: OSCE

Генеральний секретар Організації з безпеки й співробітництва у Європі (ОБСЄ) Гельга Марія Шмід заявила, що проти виключення РФ з організації.

Таку позицію аргументувала необхідністю зберегти канали зв'язку, повідомляє німецька газета Die Welt.

"Є сенс, щоб Росія продовжувала залишатися членом ОБСЄ. Тримати дипломатичні канали відкритими не означає домовлятися, а сидіти за одним столом не означає обмінюватися дипломатичними люб'язностями", – сказала Шмід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перебування Росії в ООН нелегітимне – Рада

Також зазначила, що на відміну від Ради Європи, ОБСЄ не має механізму призупинення членства, через який можна було б виключити Росію.

На засіданні 25 листопада Постійний комітет ПА ОБСЄ не зміг змінити правила, щоб вигнати зі своїх лав російську делегацію. Через це постійна делегація Верховної Ради України вирішила бойкотувати роботу організації, допоки у ній залишатиметься Росія. Україну підтримали Естонія і Литва – на знак протесту їхні делегації також залишили засідання.

На наступному засіданні на початку грудня в польському місті Лодзі Росії вже не було. Поляки просто відмовили делегації агресора у видачі візи.

Зараз ви читаєте новину «Генсекретар ОБСЄ відмовилася виключати Росію з організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі