Ексклюзиви
неділя, 13 грудня 2020 00:28

Генсек ООН закликав ввести у світі надзвичайний стан

Генсек ООН закликав ввести у світі надзвичайний стан
Середня світова температура може зрости більш ніж на 3°C і це незважаючи на те, що "завдяки" пандемії вдалося домогтися скорочення викидів парникових газів. Фото: flickr.com

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш закликав всі країни світу оголосити "надзвичайний стан клімату".

Про це він заявив під час онлайн-саміту з нагоди п'ятої річниці Паризької кліматичної угоди. На думку генсека ООН, глобальний надзвичайний стан має тривати, поки не буде досягнута нейтральність вуглецю, а викиди парникових газів в атмосферу не скоротяться до нуля, пише "Радіо Свобода".

У саміті взяли участь лідери з понад 70 країн, які обговорили амбітні плани боротьби із глобальним потеплінням.

Відзначається, що канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла виділити понад 600 мільйонів доларів на підтримку глобальних зусиль у боротьбі зі зміною клімату, заявивши, що "всі держави повинні мати можливість фінансувати необхідні інвестиції на захист клімату", а глава Китаю Сі Цзіньпін заявив, що його країна скоротить викиди на 65% до 2030 року порівняно з рівнем 2005 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розвіяли популярний міф про глобальне потепління

Також в ООН заявили, що на планеті потеплішає більш ніж на 3°C. Середня світова температура може зрости більш ніж на 3°C і це незважаючи на те, що "завдяки" пандемії вдалося домогтися скорочення викидів парникових газів.

Кліматична ситуація у світі досягла критичної позначки, зокрема через діяльність людини. Від змін клімату страждають не тільки флора і фауна, але й самі жителі Землі. Тому екологи та науковці з різних країн світу закликають лідерів негайно вжити активних заходів. Також вчені пропонують і свої альтернативні рішення для поліпшення ситуації. Так, фахівці з кліматичної інженерії Університету Вашингтону пропонують розпорошувати солону воду в повітря, щоб морські хмари відбивали більше сонячних променів для того, щоб призупинити глобальне потепління.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН закликав ввести у світі надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути