вівторок, 01 грудня 2020 09:33

Генсек ООН вперше провів телефонні переговори з Байденом

Генсек ООН вперше провів телефонні переговори з Байденом
Генсек ООН Гутерріш та президент США Байден провели перший телефонний дзвінок. Фото: www.pravda.com.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш й обраний президент США Джо Байден провели першу телефонну розмову та обговорили зміцнення співпраці Вашингтона й всесвітньої організації.

Подробицями поділилася пресслужба ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден запросив Тихановську на зустріч

"Генеральний секретар був радий поспілкуватися з обраним президентом Байденом, щоб особисто його привітати. Він підкреслив принципово важливу роль, яку відіграє зміцнення тісної співпраці між США і ООН", - говориться в повідомленні.

За словами Ґутерріша, він "чекає можливості працювати з обраним президентом і його командою, щоб вибудовувати партнерство для вирішення багатьох важливих проблем, з якими стикається світ сьогодні, включаючи пандемію коронавірусу, кліматичні зміни, підтримання миру і безпеки, захист прав людини й задоволення гуманітарних потреб".

Очікування від майбутньої адміністрації наступного президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена озвучив генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «Генсек ООН вперше провів телефонні переговори з Байденом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі