вівторок, 18 грудня 2018 01:13

Генасамблея ООН прийняла антиросійську резолюцію

Генасамблея ООН прийняла антиросійську резолюцію
Генасамблея ООН офіційно засудила дії РФ в Азовському і Чорному морях. Фото: Wikimedia Commons

Генеральна асамблея ООН висловила свою найсерйознішу стурбованість щодо зростання напруженості і невиправданого застосування сили Російською Федерацією проти України. Зокрема проти трьох суден Військово-морських сил України, а саме "Бердянську", "Нікополя" і буксира "Яни Капу", а також серйозного поранення кількох членів їхніх екіпажів.

Про це говориться в резолюції ГА ООН.

У документі міститься заклик до РФ невідкладно звільнити українські судна і їхні екіпажі. Генасамблея також закликала РФ утримуватися від перешкоджання законному здійсненню навігаційних прав і свобод в Чорному і Азовському морях і Керченській протоці.

Крім того, в ООН засудили будівництво і відкриття моста через Керченську протоку між Російською Федерацією і тимчасово окупованим Кримом, що "сприяє подальшій мілітаризації Криму".

Резолюцією також засуджується зростаюча військова присутність Російської Федерації в районах Чорного і Азовського морів, зокрема в Керченській протоці, утиски Росією комерційних судів і обмеження міжнародного судноплавства там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН: Україна поскаржилась на морську агресію Росії

Генасамблея закликає РФ вивести свої збройні сили з Криму і негайно припинити тимчасову окупацію території України.

Нагадаємо, резолюція про мілітаризацію відкриває новий напрям протидії російській агресії у Криму та акваторії Чорного та Азовського морів — з безпеки. У документ закладено жорсткі положення, перш за все такі, як вимога до РФ як держави-окупанта вивести свої війська з Криму і негайно припинити тимчасову окупацію.

Зараз ви читаєте новину «Генасамблея ООН прийняла антиросійську резолюцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі