четвер, 23 липня 2020 18:34

Французи побудують міжнародну підводну станцію
3

Проєкт міжнародної підводної станції
Фото: Fabien Cousteau
Проєкт міжнародної підводної станції
Проєкт міжнародної підводної станції

Проект підводного станції для досліджень і життя презентував промисловий дизайнер Ів Бехар. Її пропонується розташувати біля узбережжя Кюрасао в 60 метрах від поверхні Карибського моря.

Проєкт, який може стати еквівалентом Міжнародної космічної станції, тільки під водою, замовив акванавт Фаб'єн Кусто, пише Fabien Cousteau.

Називається проєкт "Протей" (Proteus). Площа станції становить 4 тис. квадратних футів. Жити і працювати тут, досліджуючи океан, зможуть 12 вчених з усього світу.

Автор: Fabien Cousteau
  Проєкт міжнародної підводної станції
Проєкт міжнародної підводної станції
Дизайн натхненний формою коралових поліпів. За словами Бехара, він спеціально створив свій об'єкт таким футуристичним. Саме таким, згідно з літературними творами, люди уявляли раніше житло під водою.

"Ми хотіли, щоб він був новим, незвичайним, надихаючим і футуристичним... Ми переглянули все: від наукової фантастики до модульного житла і японських готелів", - сказав Бехар.

Автор: Fabien Cousteau
  Проєкт міжнародної підводної станції
Проєкт міжнародної підводної станції

Представлений дизайн - останній крок до реалізації цього амбітного проекту. За словами Кусто, на будівництво Proteus піде три роки, хоча пандемія коронавірусу вже затягла проєкт.

Планується, що станція стане постійною. Всі інші подібні підводні споруди були тимчасовими, побудованими для одиночних місій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядає німецький підводний човен, що затонув 75 років тому

Проєкт створений для океанського навчального центру ім. Фаб'єна Кусто. Фаб'єн є сином кінорежисера Жана-Мішеля Кусто і онуком Жака-Іва Кусто. Замовник уже заявив, що в майбутньому вчені на Proteus досліджуватимуть вплив на океан кліматичних змін і нове морське життя.

"Дослідження океану в тисячу разів важливіше, ніж дослідження космосу - для егоїстичного - нашого виживання ... Це наша система життєзабезпечення", - сказав Кусто.

Рекордне потепління зафіксували на Південному полюсі. За останні три десятиліття температура на Південному полюсі підвищувалася втричі швидше, ніж в середньому на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Французи побудують міжнародну підводну станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі